ONLINE НАРАЧКИ – ДОСТАВА ДО АДРЕСА (ТРОШОЦИ ЗА ИСПОРАКА)

Во HOMAX можеме да ви понудиме услуга за достава до дома односно домашна адреса по ваш избор. Нашите курири за пратки и карго куририте доставуваат до цела територија на Република Северна Македонија.
Услугата за испорака и цената ќе зависат од обемот на вашата нарачка, тежината и областа за испорака. Откако ќе го ставите производот во вашата корпа, нашата веб-продавница ќе ги пресмета вашата услуга за испорака и цена.
Ќе обезбедиме ажурирања за нарачката/испораката преку E-mail пораки.
Ве молиме проверете дали сите ваши податоци за контакт се точни на потврдата на нарачката. Ако сте направиле грешка, ве молиме контактирајте со Службата за корисници на Homax преку нашиот број +38972 285 006, WEB chat или социјалните медиуми.

ИСПОРАКА НА ПАРЦЕЛИ: МАЛИ НАРАЧКИ- ПР. МАЛИ КУТИИ
• Надоместоци за испорака изнесуваат од: 150 денари
• Време на испорака: 1-3 работни денови
• Стандардна испорака до пред вашата влезна врата
КАРГО ДОСТАВА: ПОГОЛЕМИ И ТЕШКИ НАРАЧКИ – П.Р. МЕБЕЛ, ОГЛЕДАЛИ, КРЕАМИЧКИ САКСИИ, ИТН. 
• Надоместоци за испорака изнесуваат од: 750 денари
• Време за испорака: 2-4работни денови
• Стандардна испорака до пред вашата влезна врата

ИЗВЕСТУВАЊА ЗА ИСПОРАКА
Кога правите онлајн нарачка во Homax, можете да ги очекувате следните известувања:
• Потврдата за нарачката, ќе ви биде испратена на е-пошта веднаш откако ќе ја креирате нарачката.
• Кога вашата нарачка ќе биде испратена од нашиот дистрибутивен центар во Homax, ќе добиете е-пошта.
• На денот на испорака ќе добиете порака од возачот во рок од 4 часа пред доставата.
• Во случај на промени или доцнење на вашата нарачка, HOMAX ќе ве информира преку е-пошта или.

КОГА ЌЕ ЈА ПРИМИТЕ ВАШАТА НАРАЧКА
Ве замолуваме, погрижете се сите артикли/кутии да одговараат на бројот на кутии наведени во документацијата за испорака. Проверете ги сите кутии/артикли, дали артиклите се оштетени пред курирот во случај на оштетување на артиклите, одбијте ја пратката и  контактирајте со Службата за корисници на Homax преку нашиот број +38972 285 006,

ОШТЕТЕНА РОБА
Доколку било која кутија е оштетена при испорака:
•Мора да се прикачат фотографии од штетата. Не ја прифаќајте нарачката, пред да ја отворите пратката, доколку производите се оштетени, вратете ја испораката и контактирајте не на телефонски број +38972 285 006.

НЕМА ДОСТАПНА РОБА
Доколку испорачаниот предмет/кутии не се совпаѓаат со износот наведен во документот за испорака, ве молиме известете го возачот или курирот за робата што недостасува и контактирајте ја службата за корисници на Homax +38972 285 006 – Сите несогласувања, без разлика колку се мали, мора веднаш да се пријават во службата за корисници на Homax.

ВО СЛУЧАЈ НА ПРОМЕНА НА ВАШАТА НАРАЧКА
Во случај на доцнење на испораката или недостиг на производи предизвикани од проблем со снабдувањето, Homax ќе ве информира преку е-пошта.
Сите дополнителни трошоци за испорака ќе бидат покриени од Homax во случај на проблем со испораката.