Дали се предомисливте за производот што го купивте? Homax е тука да помогне.

Во Homax со задоволство им нудиме на сите наши членови можност да се вратат или заменат во рок од 30 календарски дена од моментот на купувањето. Ова се однесува на сите артикли купени и во продавница и онлајн.

Политика за враќање Homax

  • Во Homax, ние им нудиме на нашите членови да ги вратат купените производи, во рок од 30 дена од датумот на купување, во сите продавници на Homax во Северна Македонија, без разлика во која продавница е извршено купувањето (со исклучок на сите производи од категоријата OUTLET или специфични производи за кои клиентот е однапред известен дека не може да се вратат или заменат).
  • Ние нудиме враќање во продавницата или замена на сите производи купени онлајн.
  • За рефундирање или замена на производот, клиентот мора да ја достави оригиналната фискална сметка. Доказите за банкарски трансакции не се сметаат за релвантен документ.
  • Вратените производи треба да бидат неоштетени, неискористени и спакувани во оригиналното пакување како во моментот на купувањето.

КАКО ДА СЕ ВРАТАТ МАЛИ ИСПОРАКИ

Донесете го производот/нарачката во една од нашите продавници заедно со фискалната сметка и вратете го производот/нарачката или заменете со кој било производ кој најмногу ви одговара.Производите мора да бидат неоштетени, неискористени и спакувани во оригиналното пакување како во моментот на купувањето.

КАКО ДА СЕ ВРАТАТ ГОЛЕМИ ИСПОРАКИ

Ако сакате да вратите пратка со поголема тежина, нудиме две опции:

  1. Homax може да ја подигне пратката од вашата адреса преку Карго.

Сè додека вашата нарачка е во согласност со нашата политика за враќање погоре, Homax може да организира да се прими нарачката од вашата адреса. Само контактирајте со нашата служба за корисници и ние веднаш ќе ја закажеме услугата. Ве молиме имајте во предвид дека ќе важат дополнителни трошоци за испорака на оваа услуга.

  1. Вратете го производот/нарачката во една од нашите продавници

Донесете го производот/нарачката во една од нашите продавници заедно со фискалната сметка и вратете го производот/нарачката или заменете со кој било производ што најмногу ви одговара.

Производите мора да бидат неоштетени, неискористени и спакувани во оригиналното пакување како во моментот на купувањето.

КАКО ДА СЕ ВРАТАТ ПРОИЗВОДИ КУПЕНИ ВО ПРОДАВНИЦА 

Донесете го производот во една од нашите продавници заедно со фискалната сметка и можете да го вратите или да го замените со кој било друг производ што најмногу ви одговара. Производите мора да бидат неоштетени и спакувани во оригиналното пакување како во моментот на купувањето.

ПОНИШТУВАЊЕ НА НАРАЧКАТА, ПРЕД ИСПРАЌАЊЕ НА НАРАЧКАТА 

Во случај да сакате да ја откажете вашата онлајн нарачка пред да се изврши доставата, се што треба да направите е да ја известите службата за корисници.

Услугата за корисници ќе ви помогне при откажување на нарачката и со потребните процедури за враќање на средствата или замена на производите.

Во случај да ја одбиете вашата пратка, нема да ви се наплатат дополнителни трошоци за нејзино враќање.